Πολεμικές τέχνες και γυναίκα

Η γυναίκα, μετά από ολόκληρους αιώνες στους οποίους προσπάθησε να θεμελιώσει την αξία και τα θεμελιώδη της δικαιώματα, ακόμα και τώρα έρχεται αντιμέτωπη με αντιλήψεις που υποτιμούν την ικανότητα που έχει στο να ανταπεξέλθει σε διάφορες δραστηριότητες. Μία από αυτές τις αντιλήψεις, είναι η πεποίθηση πως η πολεμική τέχνη δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μίας γυναίκας ή συμβάλλει στην απώλεια της θηλυκότητας.

Οι γυναίκες που ασχολούνται με μία πολεμική τέχνη, ουκ ολίγες φορές έχουν έρθει αντιμέτωπες με αντιλήψεις που αφορούν την ικανότητα των ίδιων να ανταποκριθούν σωστά στις απαιτήσεις μίας πολεμικής τέχνης. Και όμως, η ενασχόληση των γυναικών με τις πολεμικές τέχνες, είναι ένας τρόπος για να αναδειχθεί η ομορφιά που χαρακτηρίζει τη γυναικεία φύση.

Επιπλέον, η ενασχόληση με μία πολεμική τέχνη δίνει σε εκείνη τη δυνατότητα να κυκλοφορεί στο δρόμο με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να έχει μέσα της την αίσθηση πως μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της όταν η σωματική της ακεραιότητα απειληθεί.  Καθώς οι εποχές που διανύουμε χαρακτηρίζονται από μία κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας, είναι απαραίτητο οι γυναίκες να παρακολουθήσουν μαθήματα αυτοάμυνας, ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένες για το ενδεχόμενο μίας επερχόμενης επίθεσης.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος εγγραφής

Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 12:00 & 16:00 – 22:00

Σάββατο 10:00 – 14:00